Tuinmensen.nl Tuintips Grillen als een professional met Weber houtskoolbarbecues en Weber SmokeFire

Grillen als een professional met Weber houtskoolbarbecues en Weber SmokeFireWeber is een toonaangevend merk op het gebied van barbecueën en biedt een uitgebreid assortiment aan houtskoolbarbecues en gasbarbecues. In dit artikel richten we ons op Weber’s houtskoolbarbecues en de nieuwste toevoeging aan hun assortiment, de Weber SmokeFire. We bespreken de voordelen van het koken met houtskool en de kenmerken van deze barbecue-modellen.

Waarom kiezen voor een houtskoolbarbecue?

Het koken met houtskool is een traditionele methode van barbecueën en wordt door veel grillfans geprefereerd vanwege de unieke smaak die het aan het voedsel geeft. Houtskool geeft een intense hitte af, waardoor het vlees een knapperige buitenkant krijgt en sappig blijft van binnen. Houtskoolbarbecues zijn ook draagbaar en vereisen geen externe stroomvoorziening, waardoor ze ideaal zijn voor buitenevenementen.

Weber houtskoolbarbecues

Weber biedt een breed scala aan houtskoolbarbecues voor verschillende behoeften en budgetten. De Weber Original Kettle is een klassieker die al meer dan 60 jaar op de markt is en populair blijft vanwege zijn betaalbaarheid en betrouwbaarheid. Het heeft een eenvoudig ontwerp met een deksel en een ventilatieopening, waardoor u de temperatuur gemakkelijk kunt regelen. De Original Kettle is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Voor wie meer geavanceerde functies wil, biedt Weber de Master Touch en de Performer-serie. Deze barbecues hebben extra functies, zoals een ingebouwde thermometer en een asopvangsysteem voor gemakkelijk schoonmaken. De Performer-serie heeft zelfs een werkblad en een geïntegreerde gasontsteking voor het gemakkelijk aansteken van de kolen.

Weber SmokeFire

Weber’s nieuwste toevoeging aan hun assortiment is de Weber SmokeFire. Deze barbecue combineert de voordelen van houtskool met de gebruiksvriendelijkheid van een gasbarbecue. Het heeft een uniek ontwerp met een geïntegreerde houtskoolbak en een pelletopslag voor het automatisch toevoegen van houtpellets aan het vuur. Hierdoor heeft de SmokeFire een consistente en nauwkeurige temperatuurregeling, waardoor het gemakkelijker is om perfect gegaard voedsel te bereiden.

De Weber SmokeFire kan je kopen met een digitaal display en een Wi-Fi-connectiviteit, waarmee u de temperatuur van uw barbecue vanaf uw smartphone kunt regelen en monitoren. Het heeft ook een groot kookoppervlak en kan zowel als grill als smoker worden gebruikt.