Tuinmensen.nl Tuinleven Olijfboom snoeien en alocasia verzorgen: tips voor gezonde en mooie planten

Olijfboom snoeien en alocasia verzorgen: tips voor gezonde en mooie planten


Kid in the garden

Planten zijn een geweldige manier om uw huis en tuin op te fleuren. Maar om ervoor te zorgen dat uw planten gezond en mooi blijven, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. In dit artikel bespreken we twee populaire planten: de olijfboom en de alocasia. We geven tips over het snoeien van de olijfboom en het verzorgen van de alocasia.

Olijfboom snoeien

De olijfboom is een prachtige plant die vaak wordt geassocieerd met de mediterrane levensstijl. Het snoeien van de olijfboom is belangrijk om ervoor te zorgen dat hij gezond blijft en goed blijft groeien.

Wanneer snoeien

Het beste moment om een olijfboom te snoeien is in het late voorjaar of vroege zomer, nadat de nieuwe groei is begonnen. Snoei niet in de winter, omdat dit kan leiden tot vorstschade aan de plant.

Hoe snoeien

Begin met het verwijderen van alle dode, beschadigde en zieke takken. Snoei vervolgens de takken die kruisen of in de weg zitten. Snoei de takken terug tot net boven een blad of knop. Probeer niet meer dan 1/3 van de boom in één keer te snoeien, anders kan de boom gestrest raken en zich niet goed herstellen.