Tuinmensen.nl Tuin Tuinieren: maak contact met de natuur en je zintuigen

Tuinieren: maak contact met de natuur en je zintuigen

Alles wat met tuinieren te maken heeft, kan op zoveel manieren de moeite waard zijn. Je brengt tijd buiten door, ontmoet nieuwe mensen, leert nieuwe vaardigheden en hebt er een leuke tijd mee. Het is ook een van de beste hobby’s omdat het niet alleen goed is voor jezelf. Ook voor je vrienden en geliefden. Lees verder voor tips om een betere tuinier te worden en tips om je eigen voedsel te verbouwen. Leefinjetuin !

Leer de grondbeginselen van tuinieren.

De basisprincipes van tuinieren bestaan uit drie hoofdcomponenten: bodem, water en meststoffen. Bodem: De grondsoort waarin je plant, bepaalt welke voedingsstoffen je planten nodig hebben. Water: Het is belangrijk dat je je planten niet te veel water geeft, anders gaan ze rotten van te veel vocht! Het besproeien van uw tuin moet 15-30 minuten per dag duren, afhankelijk van het soort plant dat u besproeit. Meststof: Meststof kan bij elke bouwmarkt worden gekocht en wordt meestal geleverd in poeders of vloeistoffen die oplossen in water. Om dit product goed te gebruiken, moet u het mengen met compost van levensmiddelenkwaliteit. Strooi het vervolgens over uw grond. Voor het beste resultaat bemest u de planten tijdens het groeiseizoen één keer per maand. Tijdens de wintermaanden twee keer per maand (om te compenseren voor minder zonlicht).

Begin met een zonnige plek.

De meeste groenten hebben minstens 6 uur zon per dag nodig. Als u in de schaduw tuiniert, probeer dan kruiden als koriander en basilicum te kweken.

Plant wat eetbaars.

Als u op zoek bent naar een manier om uw eigen voedsel te verbouwen, dan is tuinieren de perfecte hobby voor u. Tuinieren is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. Het kweken van eetbare planten zal je leren hoe je tijd doorbrengt met de natuur. Hoe je contact maakt met je zintuigen en het belangrijkste, het stelt je in staat om voor jezelf te zorgen. Je kunt in de tuin vaardigheden ontwikkelen die je kunnen helpen bij andere aspecten van het leven, zoals koken of tuinieren.

bloemen kweken voor schoonheid en geur

Tuinieren kan voor schoonheid en geur zijn en er zijn genoeg bloemen die in uw tuin zullen groeien. Bloemen zijn een fantastische toevoeging aan elke tuin, omdat ze kleur, textuur en geur toevoegen. Ze bieden ook een prachtige gelegenheid om meer te leren over de vele verschillende soorten bloemen die er zijn. Het kweken van bloemen is een geweldige manier om bestuivers in uw omgeving te ondersteunen. Als u meer dan één soort bloemen bij elkaar wilt planten, zorg er dan voor dat de bloemen die u kiest een vergelijkbare groeicyclus hebben. En dat ze niet dezelfde hoeveelheid water nodig hebben.

Maak uw ruimte duurzamer.

De volgende stap om een betere tuinier te worden is uw ruimte duurzamer te maken. Tuinieren kan een negatief effect hebben op het milieu als je niet weet wat je doet. Gelukkig zijn er eenvoudige tips om geen schade aan het milieu toe te brengen en toch volop tuinierplezier te hebben. Eén manier om uw ruimte duurzamer te maken is het gebruik van biologische methoden voor het bemesten van de grond en het bestrijden van ongedierte. Als u bestrijdingsmiddelen wilt gebruiken, zorg er dan voor dat ze niet giftig zijn en schadelijk voor dieren of andere planten in de omgeving. Als het op bemesting aankomt, is composteren altijd een goede optie.

Kweek kruiden voor smaak en genezing.

Plantenbakken zijn erg leuk en niet moeilijk om te maken. Je kunt een eenvoudige plantenbak kopen bij elke huis- en tuinwinkel, of je kunt er zelf een maken met spullen die je in huis hebt. Tuinieren is een levensstijl die je in contact brengt met de natuur en je zintuigen. Er zijn veel voordelen aan tuinieren in je eigen achtertuin. Het allerbeste is toch wel dat je kunt genieten van vers voedsel uit je eigen tuin. Je kunt van alles verbouwen, van kruiden voor smaak en genezing. Maar ook groenten om te koken en zelfs fruit om zo van de wijnstok te eten! Vergeet niet dat planten water, zon, gezonde grond en tijd nodig hebben voordat hun vruchten klaar zijn voor de oogst. Maar als ze eenmaal rijp zijn, is er niets beter dan een schaal verse sinaasappels zo van de boom in je achtertuin!

Conclusie.

Tuinieren is een lonende levensstijl die u in contact brengt met uw zintuigen en de mensen om u heen. Het is een uitstekende hobby die u kan helpen een beter mens te worden. Lees ook eens de tuin blog van Leef in je tuin!