Tuinmensen.nl Tuintips Hoe een Oase-vijverpomp repareren

Hoe een Oase-vijverpomp reparerenOase vijverpompen zijn een uitstekende manier om uw vijver of waterpartij goed belucht en soepel lopend te houden. Dat komt omdat de pompen met dompelwaaiers water uit de bodem van uw bak omhoog zuigen, waar het vervolgens door een filter gaat voordat het weer naar de oppervlakte wordt teruggebracht. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Oase vijverpomp kunt repareren bij eventuele storingen. Lees verder voor meer informatie, en zie ook ons blogbericht over hoe u Oase vijverpompen kunt oplossen als u problemen ondervindt met de uwe.

Stap 1: Controleer de slangen

Als je pomp nog steeds werkt nadat je de bovenstaande onderdelen hebt gecontroleerd, dan is de kans groot dat je slangen beschadigd of verstopt zijn. Als de slangen verstopt zijn, gebruik dan een grove spons om het vuil te verwijderen. Als de slangen kapot zijn, moet u ze vervangen. Dit kan lastig zijn omdat er veel verschillende soorten slangen worden gebruikt. Als u problemen hebt om vervangende slangen te vinden, gebruik dan een online slangenzoeker om het juiste type slang te vinden.

Stap 2: Vervang de waaier

De waaier is het onderdeel dat het water van de bodem van uw gekochte vijver opzuigt en door het filter stuurt. Als de impeller beschadigd is, kan de pomp oververhit raken. Dat komt omdat de waaier met ongelooflijk hoge snelheden moet draaien om water uit de bodem op te zuigen. Als de impeller kapot is, moet u hem vervangen. Om dit te doen schakelt u de stroom uit, haalt u de stekker uit het stopcontact en verwijdert u de waaier. Als de waaier aangekoekt is met slib, kunt u hem misschien schoonmaken met een borstel. Anders moet u hem vervangen.

Stap 3: Vervang de afdichting en de O-ring

De afdichting en de O-ring zijn de twee rubberen onderdelen in de pomp. Ze dichten de pomp af zodat er geen water kan ontsnappen. Deze kunnen versleten of beschadigd zijn, waardoor er water uit de pomp kan lekken en uw vijver kan overlopen. Om de afdichting te vervangen, verwijdert u de pomp. Gebruik vervolgens een tang om de oude afdichting uit de pomp te trekken. Om de O-ring te vervangen, gebruikt u een schroevendraaier om de oude O-ring te verwijderen. U kunt hem dan vervangen door een nieuwe O-ring.

Stap 4: Conclusie

Als u na het uitvoeren van deze stappen nog steeds problemen hebt met uw pomp, is het misschien tijd om de hele eenheid te vervangen. Als u dit allemaal hebt gedaan en uw pomp werkt nog steeds niet, dan is het misschien een goed idee om een vakman in te huren om hem voor u te repareren. Uiteindelijk wilt u er zeker van zijn dat uw pomp goed werkt. Dit houdt je water helder, verbetert de gezondheid van je vissen, en laat je planten beter groeien. Als je merkt dat je pomp niet werkt, raak dan niet in paniek. Volg in plaats daarvan de bovenstaande stappen om het probleem op te lossen en uw pomp zo snel mogelijk te repareren.