Tuinmensen.nl Tuintips Top 10 tuintips voor landschapsarchitectuur

Top 10 tuintips voor landschapsarchitectuur


Couple planting flowers together in the garden

Het hebben van een tuin vol verse groenten is niet alleen een bevredigende taak, maar goede tuintips zijn essentieel voor het kweken van heerlijke producten. Gelukkig zijn er tal van snelkoppelingen om tuinieren gemakkelijker te maken. Deze top 10 tuintips helpen je om aan de slag te gaan met het starten van zaden en zorgen ervoor dat je met minder inspanning meer smaakvolle, gezondere groenten en fruit produceert. Met deze tips kunt u tijd, geld en energie besparen. En ze kunnen uw tuin efficiënter en productiever maken.

Plant hoge groenten aan de noordkant van de tuin, zodat ze kortere planten niet in de schaduw stellen. Als alternatief kunt u de schaduw gebruiken voor groenten in het koele seizoen, die schaduw waarderen bij warm weer. Houd er rekening mee dat de meeste groenten eenjarig zijn en een vaste locatie nodig hebben. Daarom is het belangrijk om meerjarige gewassen in de schaduw te planten. Ze verspreiden minder snel ziekten dan eenjarigen, dus je moet een vaste plek voor ze kiezen.

Houd bij het kiezen van een plant rekening met het klimaat in uw omgeving. Sommige planten doen het goed bij koele temperaturen, andere niet. Als u in een gebied woont dat weinig zon krijgt, overweeg dan om vaste planten en eenjarige planten te planten die het goed doen in de zomer. Als je vatbaar bent voor vorst, overweeg dan om bieslook of uien binnenshuis te kweken totdat de sneeuw smelt. Verplant ze vervolgens buiten zodra de grond warm genoeg is. En als je wilt opvallen, plant dan iets geheel unieks – een bloem die het gesprek van de buurt zal zijn.

Een andere goede tip is om rekening te houden met het landschap. Of het nu vlak of grillig is, je moet omhoog kijken en observeren wat de natuur te bieden heeft. Zo creëer je een prachtige tuin die in je omgeving past. Vergeet niet om de inheemse planten te bestuderen die in uw omgeving leven. U wilt ook alle invasieve planten verwijderen. Deze kunnen elk deel van uw tuin overnemen. Ze kunnen alles snel inhalen.

Nadat je je planten hebt gekozen, is het tijd om na te denken over de vorm van het land. De beste manier om het aantrekkelijker te maken voor mensen, is door bloemen te planten die bij het gebied passen. Idealiter zou uw tuin planten moeten hebben die elkaar aanvullen. Als u niet zeker weet wat u moet planten, kunt u uw landschap als inspiratiebron gebruiken. En let goed op de vorm en grootte van je tuin. Er is geen reden om een ​​enkele bloem te missen!

Hoewel het landschap het belangrijkste onderdeel van uw tuin is, mag u het landschap niet verwaarlozen. Je kunt bijvoorbeeld wat groenten, zoals tomaten, telen als je een zonnige achtertuin hebt. Je kunt ook edibles in je tuin kweken. De sleutel is om zorgvuldig te plannen en te weten waar te planten. Als je geen ruimte hebt, verplaats je planten dan om te zien waar ze het beste gedijen. Zo hoef je je nooit zorgen te maken over wieden.