Tuinmensen.nl Tuininspiratie 3 tips om uw kunstkerstboom het hele jaar door mooi te houden

3 tips om uw kunstkerstboom het hele jaar door mooi te houdenUw grote gekochte kunstkerstboom er niet triest en verwaarloosd uit laten zien na de feestdagen is een uitdaging – er is geen ontkomen aan. Maar met de juiste tips, trucs en gewoonten kunt u uw boom het hele jaar door groen houden. Een kunstboom ruikt misschien niet zoals een echte en laat niet overal naalden achter, maar hij is ook veel gemakkelijker op te bergen. Hier zijn drie manieren om die mooie kunstboom het hele jaar door gezond en gelukkig te houden.

Maak het goed schoon voordat je het opbergt

Als u dacht dat u kon beknibbelen op het schoonmaken voordat u uw kerstboom opbergt, denk dan nog eens na. Je kunt je boom niet zomaar in een kast gooien en hem vergeten tot volgend jaar. Als u uw boom goed behandelt, kunt u zijn levensduur met een jaar verlengen, aldus Real Simple. Voordat je je boom inpakt, moet je hem grondig schoonmaken. Je wilt geen vuil of puin op de boom achterlaten dat rot of schimmel veroorzaakt. Begin met het ontwarren van de takken en het verwijderen van alle ornamenten uit de boom. Neem de boom vervolgens af met een vochtige doek of spons. Spuit ten slotte de boom in met een ontsmettingsmiddel en laat hem drogen voordat u hem voorgoed opbergt.

Bewaar hem op een droge plaats

Nadat je je boom grondig hebt schoongemaakt, moet je hem op een droge plaats opbergen. De beste plaats om uw boom te bewaren is op een koele, droge zolder of garage. Als je geen van deze opties hebt, geen nood. U kunt uw boom op een dekzeil of een buitenterras plaatsen en hem afgedekt houden om hem tegen de elementen te beschermen. Denk eraan dat u uw boom niet in een te vochtige of koude ruimte wilt bewaren. Dit kan uw boom doen rotten, dus zorg ervoor dat u een goede middenweg vindt in uw opslag. U moet uw boom ook uit de buurt van huisdieren en kinderen bewaren. Het is misschien verleidelijk om de kinderen er tijdens de feestdagen mee rond te laten rennen, maar laat ze er na afloop van het seizoen niet meer bij in de buurt. Hierdoor kan uw boom eerder uit elkaar vallen dan nodig is.

Wees niet bang om met de seizoenen mee te schudden

Kerstbomen zijn meer versierd dan alleen de boomtoppen. Wat gebeurt er als uw boom kaal is en het tijd is om het nieuwe jaar in te luiden? U hoeft niet helemaal opnieuw te beginnen met een nieuwe boom. Probeer in plaats daarvan de boom te versieren met nieuwjaarsversieringen en tafeldecoraties. U kunt er een nieuwe traditie van maken en tegelijkertijd geld besparen en de levensduur van uw kerstboom verlengen. U kunt uw boom ook opschudden door de ornamenten en decoraties uit te schudden. Dit verfrist uw boom en verwijdert stof of vuil dat zich in de loop van het jaar heeft opgehoopt. Pas wel op dat u niet te hard schudt. U wilt geen breekbare ornamenten breken of de takken te hard schudden, wat tot schade kan leiden.

Conclusie

Uw goedkope kunstkerstboom er na de feestdagen niet triest en verwaarloosd uit laten zien is een uitdaging – u kunt er niet omheen. Maar met de juiste tips, trucs en gewoonten kunt u uw boom het hele jaar door groen houden. Een kunstboom ruikt misschien niet zoals een echte en laat niet overal naalden achter, maar hij is ook veel gemakkelijker op te bergen. Hier zijn drie manieren om die mooie kunstboom het hele jaar door gezond en gelukkig te houden.